Loading....

Echografie onderzoek

Het onderzoek

HET ONDERZOEK

Echo onderzoek bij dieren

Belangrijk om te weten: uw huisdier mag in de 12 uur voorafgaand aan het onderzoek niet meer eten, wel drinken. Met een volle maag zijn de organen op de echo namelijk niet goed te onderzoeken, en het beïnvloedt ook eventueel bloedonderzoek.

Bij het echo-onderzoek mag u uiteraard aanwezig zijn. Graag zelfs, want het helpt om de patiënt aan de vreemde omgeving te laten wennen en bij onrust te kalmeren. Het onderzoek gaat bijna altijd zonder roesje. Soms is het nodig, maar het gebeurt alleen in overleg met u.

Uw huisdier moet tijdens de echo ongeveer tien minuten stil blijven liggen. Afhankelijk van het soort onderzoek ligt het dier op de zij of rug op een comfortabel kussen. De vacht wordt een stukje geschoren en een gel wordt aangebracht om een goed beeld te kunnen krijgen.

Het onderzoek neemt in totaal meestal ongeveer een 30 tot 45 minuten in beslag. Na het maken van de echo bespreekt Anne-Marie direct de bevindingen met u en stuurt de behandelend dierenarts een uitgebreid echoverslag om zo samen te komen tot het beste vervolgtraject.

Hier vind je meer informatie over echografie bij dieren.

Echografie-Onderzoek1
Echocardiografie (sinds 2004)
echografie-onderzoek3

Belangrijk:

  • Een dier dat jonger is dan 4 maanden, of dat is verwezen vanwege een te laag suikergehalte, mag tot 4 uur voor de afspraak vloeibaar en licht verteerbaar eten. Drinkt en/of plast uw huisdier duidelijk meer, of zijn er nierproblemen, neem dan de ochtendurine mee.
  • Ook als uw huisdier blaasproblemen heeft, neemt u de ochtendurine mee en laat u het dier voldoende drinken zodat de blaas vol is. Laat uw hond niet plassen bij aankomst op de kliniek. Bij een volle blaas zijn de urinewegen namelijk veel beter te beoordelen.
Echo X: Echografie voor dieren » Echografie onderzoek
Back To Top