Loading....

Wie is Anne-Marie Reinders?

Over Anne-Marie

Wie is Anne-Marie Reinders?

Meer over Anne-Marie Reinders

Lochem

Anne-Marie Reinders

Veterinair Echograaf

Vlieland

“Ik ben geboren en opgegroeid in Oost-Groningen. Als kind was ik al heel geïnteresseerd in de natuur en vooral in dieren, maar op de middelbare school besloot ik dat ik naar de Kunstacademie wilde. Mijn vader zag een carrière als kunstenaar helemaal niet zitten. Hij vond dat zonde van een gymnasium-B diploma en zei dat ik maar een vak moest gaan leren. Dus werd het Diergeneeskunde, mijn andere interesse. Toch ben ik mijn vader dankbaar, want ik geniet nog dagelijks van mijn werk als dierenarts en echograaf.

Van 1977 tot en met 1984 studeerde ik in Utrecht. Daar heb ik ook mijn echtgenoot Martin leren kennen, die later dierenarts in Lochem werd. Ik was toen werkzaam bij KI Oost later Holland Genetics, gespecialiseerd  in IVF en embryotransplantaties bij koeien. Wat hoge kwaliteit echografie behoefde (link met kennis koeien naar gezelschapsdieren) In 2002 begon ik met Echo-X, en sindsdien heb ik me verder gespecialiseerd in echografie voor diagnostiek bij gezelschapsdieren. Het grote voordeel is natuurlijk dat je zoveel te weten kunt komen met deze non-invasieve techniek.

Echografie was rond de eeuwwisseling een nieuw verschijnsel in de conservatieve veterinaire wereld. Mijn keuze voor deze specialisatie betekende dus ook pionierswerk: eerst om het bestaansrecht aan te tonen, later ook om ambulante dienstverlening en verwijzingen tussen praktijken te normaliseren. Behalve in de Dierenkliniek Lochem werkte ik van 2004 tot heden in de Dierenkliniek Deventer en de Tweede Lijn in Wilhelminaoord. Sinds 2017 werk ik hier ook samen met veterinair internist Jenny Buijtels.

In 2018 besloot ik in Lochem te stoppen en tegelijk de samenwerking met Jenny Buijtels (Veterinair Internist: Dipl.ECVIM-CA gepromoveerd op hormoonstoornissen bij honden) te intensiveren. Naast mijn dienstverlening met Echo-X, in Deventer en Zwolle (in de nieuwe vestiging van de Tweede Lijn), wil ik graag bijdragen aan verdere ontwikkeling van de complexere diagnostiek. Nu de echografie in de Nederlandse veterinaire praktijk is ingeburgerd, richt ik me steeds meer op actieve kennisoverdracht. Zo geef ik bij Vetami regelmatig cursussen echografie voor gevorderden en is digitaal interne en of echoconsult mogelijk consult@vetami.nl

Echocardiografie (sinds 2004)
Echocardiografie (sinds 2004)
Reinders 2
10 jaar cursus geven bij De Nijs educatie.
Reinders3
10 jaar cursus geven bij De Nijs educatie.
EchoX1
IVF bij waterbuffels (PUM project India).
EchoX2
Echocursus geven (PUM Project Zambia).
EchoX3
Echocursus geven (PUM project India).
EchoX4
2017 – heden samenwerking Jenny Buijtels.
EchoX5
2003 – heden Team Deventer
EchoX6
2018 – heden cursus geven Vetami
Echo X: Echografie voor dieren » Wie is Anne-Marie Reinders?
Back To Top